valjci od sira:Odlican je za lov mrene klena, linjaka, sarana i deverike. Napravite testo od psenicnog brasna i jaja, tanko ga razvijeta pa na njega stavite usitnjen zreli sir jake arome(gauda, chedar, parmezan...), savijete, zamesite, pa opet razvijete...ponavljate dok se dobro ne sjedini.
valjci od konoplje: Oodlican mamac za belu ribu sa dobrim culom mirisa. Pravimo ga tako sto konoplju dobro usitnimo, pa dodamo pahulje pire krompira i psenicno brasno, u odnosu 1/3, 1/3, 1/3. Mesimo dok se ne sjedini, uz odgovarajucu kolicinu vode...
valjci od kukuruznog brasna(pura): Najbolji,(po mnogima)mamac za svu belu ribu. Pravimo ga tako sto uzmemo 2 dela kukuruznog brasna , jedan deo kukuruznog griza, i jednu kasicicu secera. Izmesamo, pa ga prokuvamo par minuta u kipucoj vodi, a potom ga dobro izmesimo. Cuvati u vlaznoj krpi ili kesi kako se nebi susilo.
valjci sa vanilom i anisom: Dobro jr za sve vrste saranskih riba. Sredinu mekog belog hleba zamesite sa malo pahulja pire krompira(uz odgovarajucu kolicinu vode). Umesati jednu kesicu vanilinog secera, pa staviti par minuta u kljucalu vodu sa kasicicom zrna anisa. po vadjenju dobro umesati i staviti u plasticnu kesu.
BISTRO!!
valjci od konoplje: Oodlican mamac za belu ribu sa dobrim culom mirisa. Pravimo ga tako sto konoplju dobro usitnimo, pa dodamo pahulje pire krompira i psenicno brasno, u odnosu 1/3, 1/3, 1/3. Mesimo dok se ne sjedini, uz odgovarajucu kolicinu vode...
valjci od kukuruznog brasna(pura): Najbolji,(po mnogima)mamac za svu belu ribu. Pravimo ga tako sto uzmemo 2 dela kukuruznog brasna , jedan deo kukuruznog griza, i jednu kasicicu secera. Izmesamo, pa ga prokuvamo par minuta u kipucoj vodi, a potom ga dobro izmesimo. Cuvati u vlaznoj krpi ili kesi kako se nebi susilo.
valjci sa vanilom i anisom: Dobro jr za sve vrste saranskih riba. Sredinu mekog belog hleba zamesite sa malo pahulja pire krompira(uz odgovarajucu kolicinu vode). Umesati jednu kesicu vanilinog secera, pa staviti par minuta u kljucalu vodu sa kasicicom zrna anisa. po vadjenju dobro umesati i staviti u plasticnu kesu.
BISTRO!!
Нема коментара:
Постави коментар