RIBOLOV SRBIJE

RIBOLOV SRBIJE

петак, 26. јул 2013.

VALJCI ZA RIBE

valjci od sira:Odlican je za lov mrene klena, linjaka, sarana i deverike. Napravite testo od psenicnog brasna i jaja, tanko ga razvijeta pa na njega stavite usitnjen zreli sir jake arome(gauda, chedar, parmezan...), savijete, zamesite, pa opet razvijete...ponavljate dok se dobro ne sjedini.
valjci od konopljeOodlican mamac za belu ribu sa dobrim culom mirisa. Pravimo ga tako sto konoplju dobro usitnimo, pa dodamo pahulje pire krompira i psenicno brasno, u odnosu 1/3, 1/3, 1/3. Mesimo dok se ne sjedini, uz odgovarajucu kolicinu vode...
valjci od kukuruznog brasna(pura): Najbolji,(po mnogima)mamac za svu belu ribu. Pravimo ga tako sto uzmemo 2 dela kukuruznog brasna , jedan deo kukuruznog griza, i jednu kasicicu secera. Izmesamo, pa ga prokuvamo par minuta u kipucoj vodi, a potom ga dobro izmesimo. Cuvati u vlaznoj krpi ili kesi kako se nebi susilo.
valjci sa vanilom i anisomDobro jr za sve vrste saranskih riba. Sredinu mekog belog hleba zamesite sa malo pahulja pire krompira(uz odgovarajucu kolicinu vode). Umesati jednu kesicu vanilinog secera, pa staviti par minuta u kljucalu vodu sa kasicicom zrna anisa. po vadjenju dobro umesati i staviti u plasticnu kesu.
                                              BISTRO!!

Нема коментара:

Постави коментар